jQuery( document ).ready(function() { jQuery('.search-field').attr('placeholder', 'Zoeken'); });
m

Unique Brides by Matty

  /  Trouwjurken   /  Welk silhouet past bij jou?
 • Welk silhouet past bij jou?

 • Bruidsjurken; je hebt ze in alle soorten en maten. Bij het uitkiezen van een bruidsjurk is het niet alleen belangrijk dat je de jurk prachtig vindt, maar ook dat de jurk past bij jouw unieke lichaamsvorm.Is het jou eigenlijk al eens opgevallen hoe veel silhouetten er zijn? Unique Brides biedt een ruim assortiment aan bruidsjurken met verschillende silhouetten, van A-lijn silhouetten tot mermaid silhouetten. Unique Brides helpt je dan ook graag bij het vinden van het silhouet dat perfect past bij jouw lichaamsvorm.
  • Silhouet 1: Peerfiguur
   Heb je smalle schouders met prachtige ronde heupen? Dan heb je een peerfiguur.Voor vrouwen die trots zijn op hun rondingen en deze graag tonen is het mermaid silhouet een erg geschikt silhouet. Zo accentueert het mermaid silhouet de heupen en loopt dit model wat wijder uit. Heb je een peerfiguur, maar leg je liever minder accent op je heupen? Kies dan voor een losvallende jurk, zoals een A-lijnjurk of een prinsessenjurk. Door te kiezen voor een mooie top met steentjes, kant of andere details wordt de aandacht naar boven getrokken.
  • Silhouet 2: Appelfiguur
   Zijn jouw schouders en heupen even breed? En heb je geen smalle taille, maar wel slanke benen? Dan heb je een appelfiguur.Een appelfiguur komt prachtig uit in een A-lijnjurk met een V-hals. Op deze manier lijkt je bovenlichaam minder recht. Wil je je benen graag showen? Kies dan voor een aangesloten sheat jurk, het liefst met een split! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kort model waarin je benen prachtig tot zijn recht komen. Met een paar prachtige haken is jouw look helemaal compleet.
  • Silhouet 3: Zandloperfiguur
   Heb je een vol decolleté, een smalle taille en brede heupen? Dan heb je een zandloperfiguur.Het decolleté van vrouwen met een zandloperfiguur komt prachtig uit in een strapless bruidsjurk of een bruidsjurk met een diepe V-hals. Zo zorgen dit type jurken ervoor dat je lichaam meer lengte krijgt, waardoor je dus ook langer lijkt. Accentueer je liever je heupen? Kies dan voor een Mermaid of een Fit & Flare silhouet. Het Fit & Flare silhouet heeft een verlaagde taille en een losvallende rok, waardoor je een stijlvolle en unieke look creëert.
  • Silhouet 4: Recht figuur
   Lopen jouw schouders, taille en heupen op één lijn? Dan heb je een recht figuur.Vrouwen met een recht figuur kunnen rondingen hebben, maar meestal zijn deze rondingen subtiel. Wanneer je deze rondingen wil laten zien kun je beste kiezen voor een A-lijnjurk of een jurk met een Fit & Flare silhouet. Door te kiezen voor een jurk die een verlaagde taille heeft, zul je versteld staan van je rondingen. Ook kun je als je een recht figuur hebt spelen met verschillende details, zoals afzakkende mouwtjes, kapmouwtjes, kant of steentjes.
  • Silhouet 5: Maatje meer
   Heb jij een maatje meer? Dan is het voornamelijk belangrijk dat jij je comfortabel voelt in je jurk! Als je trots bent op je rondingen is dat super! Jouw rondingen komen prachtig uit in een aansluitende jurk, zoals een jurk met een Mermaid silhouet of een Fit & Flare silhouet. Leg je liever minder nadruk op je rondingen? Dan is een A-lijnjurk of een Prinsessenjurk de perfecte uitkomst. Uit ervaring weet Unique Brides dat bruiden met een maatje meer geneigd zijn te kiezen voor bedekking van de armen, bijvoorbeeld door een kapmouwtje. Echter, het bedekken van de armen kan juist zorgen voor een accent op de armen, waardoor je juist breder lijkt. Wanneer je minder accent wil op je armen kun je dan ook het beste kiezen voor een strapless bruidsjurk of een jurk met een sweetheart halslijn. Wat vaak een mooie toevoeging is, is een afzakkend mouwtje dat nonchalant over je arm valt.
  • Heel lang of juist heel klein?
   Ben je erg lang? Dan zullen enorm veel silhouetten jou mooi staan. Je zult écht de show stelen! Zo kun je kiezen voor een jurk met een opvallende rok, bijvoorbeeld een tule rol of een slanke jurk met een hoge split. Ben je wat kleiner? Dan zijn er ook veel jurken die jou prachtig zullen staan, sommige jurken laten je zelfs langer lijken! Zo kan een slank silhouet, bijvoorbeeld een sheat silhouet of een simpele A-lijn, ervoor zorgen dat je langer lijkt. Door te kiezen voor een V-hals of een diep decolleté kun je ervoor zorgen dat je hals langer lijkt, wat ook prachtig is. Wanneer je wat kleiner bent wordt helaas niet aangeraden om voor een Prinsessenjurk te kiezen. Dit type jurk kan er namelijk voor zorgen dat je er in ‘verdwijnt’, wat natuurlijk zonde zou zijn.

Er zijn dus enorm veel verschillende silhouetten! Ontdek welk silhouet bij jou past door onze ‘Welke bruidsjurk past bij mij?’ tool op onze website. Liever in de winkel ontdekken wel silhouet bij jou past? Maak snel een afspraak!

Close

Maak een afspraak via het contactformulier of bel ons op
06-46374041

Instagram

Volg ons

Unique Brides by Matty