jQuery( document ).ready(function() { jQuery('.search-field').attr('placeholder', 'Zoeken'); });
m

Unique Brides by Matty

  /  Photography   /  Trouwtradities
 • Trouwtradities

 • Something old, something new, something borrowed, something blue. Wist je dat sommige trouwtradities al eeuwenoud zijn? Ondanks dat iedereen een persoonlijke twist geeft aan zijn bruiloft, blijft het leuk om bepaalde tradities te volgen. Unique Brides deelt de 7 leukste trouwtradities met je.
  • Het vragen om de hand
   Vroeger was het gebruikelijk om de hand van de bruid te vragen aan haar vader. Best een spannend moment voor de bruidegom dus! Tegenwoordig is het vragen om de hand niet erg gebruikelijk meer, maar het wordt door velen nog steeds gewaardeerd.
  • Bruidsjurk geheim houden voor bruidegom
   Wist je dat deze traditie voortkomt uit de gedachte dat het ongeluk brengt als de bruidegom de bruidsjurk ziet vóór de grote dag? Stellen maken tegenwoordig vaak gezamenlijk de keuze voor een bruidsjurk, bijvoorbeeld als ze al samenwonen of kinderen hebben. Maar, hoe gaaf is het als je een uniek moment kunt maken van het moment waarop je aanstaande je voor het eerst in je bruidsjurk ziet? Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag dan ook nog vaak gevolgd.
  • Something old, something new, something borrowed, something blue
   Deze van origine Engelse traditie is ook overgewaaid naar Nederland. Deze traditie staat symbool voor het oude leven dat je achter je laat en het nieuwe leven dat je aangaat. Vaak zie je dat een familielid iets geeft dat ‘old’ is, bijvoorbeeld een sieraad dat dierbaar is binnen de familie. De bruidsjurk wordt gezien als ‘new’ en hetgeen dat ‘borrowed’ is, is regelmatig een geleend sieraad van een bekende of familielid. Tenslotte wordt bij ‘something blue’ vaak gekozen voor een blauwe kousenband of een blauw strikje aan de binnenkant van de bruidsjurk. De kleur blauw staat hierbij symbool voor bescheidenheid en trouw, iets wat niet onbelangrijk is binnen een huwelijk!
  • Weggegeven worden door een geliefde
   Voor veel mensen is het moment van weggeven door een geliefde erg emotioneel. Vroeger werd de bruid daadwerkelijk weggegeven aan de familie van de bruidegom. Tegenwoordig staat het weggeven meer als een symbool voor een zegen over het huwelijk en het verlaten van het ouderlijk huis.
  • Bruidstaart aansnijden
   Het feest kan beginnen! Maar het is natuurlijk geen feest zonder een prachtige taart. Wist je dat voor het aansnijden van de taart een traditie bestaat? Zo snijdt het paar samen de taart aan, waarna de eerste hap aan elkaar gevoerd wordt. Hierbij mag er geknoeid worden! De bruidegom heeft op het moment van aansnijden zijn hand op de hand van de bruid, wat symbool staat voor verbondenheid en het zorgen voor elkaar.
  • Kousenband
   Op ieder feest zijn vrijgezelle mannen en vrouwen! De kousenband is hierbij niet te missen. Deze wordt door de bruidegom van het been van de bruid gehaald, waarna de bruidegom de kousenband tussen de vrijgezelle mannen gooit. De betekenis hiervan is hetzelfde als het gooien van het boeket; diegene die hem vangt, is de eerstvolgende die trouwt! Vaak wordt hiervoor een kleiner boeket gebruikt en gaan de vrouwen er écht voor. Want, welke vrouw wil nou niet stralen in een unieke bruidsjurk?
  • Over de drempel tillen
   Aan het einde van de trouwdag volgt één laatste traditie; de bruidegom tilt de bruid over de drempel heen. Dit is een oeroude traditie met als betekenis dat geloofd werd dat de bruid boze geesten met zich meebracht. Door de bruid over de drempel te tillen, zouden de boze geesten haar niet meer kunnen vinden.
 • Een hele hoop tradities dus! Ben jij van plan een traditie te volgen op jouw grote dag?
Close

Maak een afspraak via het contactformulier of bel ons op
06-46374041

Instagram

Volg ons

Unique Brides by Matty